Инфекции во время беременности

June 18-2

 

скачанные файлы

Totodată, există un șir de măsuri universale de diminuare a șanselor de infectare în timpul sarcinii, cât și de a diminua riscul consecințelor negative a infecțiilor asupra fătulu sau a gravidei.

În primul rând, sunt cruciale îngrijirile antenatale de la termene cât mai precoce de gestație. În cadrul asistenței antepartum, femeia gravidă este testată la un șir de infecții asimptomatice printre care sunt sifilisul, hepatita B și infecția HIV. Suplimentar, dacă există suspiciuni, pot fi indicate teste suplimentare pentru a diagnostica bacteriuria asimptomatică, infecția cu streptococii grupei B, citomegalovirusul sau toxoplazmoza.

Printre măsurile de prevenire a infecțiilor, un rol aparte il are respectarea regulilor de igienă personală, precum spălatul mâinilor, folosirea mănușilor în timpul lucrului în gradină, evitarea contactului cu persoanele cu semne minimale de infecție și cu copiii mici.

Este important de a face o vizită la stomatolog pentru a trata cariile și alte surse dentare de infecție. Trebuie de practicat sexul sigur în timpul sarcinii (evitarea partenerilor multipli, utilizarea obligatorie a prezervativelor) și de luat toate măsurile necesare pentru a preveni infecțiile alimentare (evitarea anumitor alimente, spălatul fructelor și legumelor, prelucrarea termică suficientă a cărnii, peștelui și ouălor).